Therapie & Behandeling

We krijgen dagelijks veel e-mails binnen met vragen of wij een islamitische psycholoog hebben die behandelingen aanbiedt, of wij kinderen en jongeren behandelen en/of islamitische relatietherapie aanbieden. 

Ook via social media krijgen we de vraag of wij cliënten aannemen. 

Hieronder geven we meer duidelijkheid hierover.

Van curatief naar preventief

IPeP heeft in het verleden jarenlang therapie, behandeling en opvoedondersteuning aangeboden in Amsterdam en Rotterdam. 

Op een gegeven moment is gebleken dat de moslimgemeenschap veel baat heeft bij preventieve psychoeducatie en opvoedondersteuning en niet alleen curatieve. 

We besloten een nieuwe koers in te slaan en te beginnen bij de kern en van daaruit te werken naar de vertakkingen en kristallisering van ons aanbod. 

Wij geloven dat we zo de gemeenschap beter van nut kunnen zijn.

IPeP richt zich dan ook momenteel op psycho-educatie en opvoedondersteuning in de vorm van online cursussen, trainingen, video’s, artikelen en boeken. Ook zijn wij heel actief binnen onze community; een soort denktank van ouders en professionals waarbij iedereen elkaar adviseert en ondersteunt.

We proberen de moslimgemeenschap te trainen en onderwijzen over islamitische opvoeding, islamitische psychologie en het islamitische huwelijk met als doel om problematiek te voorkomen. 

Hiermee hopen we een sterke, excellente gemeenschap te creëren die tools in handen heeft om zelf de problematiek die wel ontstaat, het hoofd te bieden. Meer hierover kunt u terugvinden op deze site.

Wel consultatie op
IPeP Academy en
IPeP Community

Binnen IPeP Community geven wij regelmatig advies over onze drie pijlers: islamitische psychologie, islamitische opvoeding en het huwelijk.

Binnenkort lanceren we ook IPeP Academy en hier zullen we op den duur ook consulten gaan aanbieden, in sha Allah.

Om op de hoogte te blijven hierover, kunt u zich inschrijven voor onze mailinglijst hieronder.