Over Ipep

Benieuwd wie er achter IPeP zit en waar wij voor staan?
Lees dan vooral verder!

Ons verhaal

De Islamitische Pedagogen- & Psychologenpraktijk (IPeP) is in januari 2013 opgericht door drs. Latifa Tawfik. Zij merkte dat er een grote behoefte is bij moslims om in hulpverlening en opvoedondersteuning ruimte te hebben voor cultuur én religie. Daarom besloot zij om een vorm van hulpverlening te creëren waarbij spirituele groei centraal staat, ondersteund met praktische wetenschappelijke inzichten. Haar motivatie is: combineer het beste van beide werelden!

IPeP heeft jarenlang therapie en opvoedondersteuning gegeven in Amsterdam en Rotterdam. Vanuit de behoefte om preventief op te lossen, zijn seminars en workshops op locatie ontstaan. De interesse hiervoor bleek zo groot, dat ervoor gekozen is om de kennis om te zetten naar online seminars die bereikbaar zijn via een online platform: IPeP Academy. Zo zijn alle inzichten en informatie voor iedereen binnen hun eigen tempo benaderbaar.

IPeP bestaat uit een team hardwerkende idealisten, aangestuurd door Latifa. Samen met haar echtgenoot, drs. Hamza Akkar, is zij verantwoordelijk voor het onderzoek naar islamitische psychologie en pedagogiek en de ontwikkeling van nieuwe seminars en cursussen.

Wie zijn latifa en hamza?

Latifa is toegewijde moeder van Munirah en Al-Khattab en richtte IPeP op in 2013.

Zij heeft zich van jongs af aan verdiept in de Quran, de Arabische taal en andere islamitische wetenschappen en is gespecialiseerd in psychologie en pedagogiek.

Zij stuurt IPeP aan vanuit een idealistische passie voor een mentaal sterkere moslimgemeenschap. Zij gelooft als islamitisch psycholoog dat het verbeteren van onszelf een ultieme aanbidding is en heeft er haar levenswerk van gemaakt om hieraan bij te dragen vanuit haar professie en kennis.

Momenteel studeert zij verder in zowel Nederland als Marokko om zich nog meer te verdiepen in zowel islamitische als pedagogische en psychologische wetenschappen. Zo hoopt zij IPeP verder te professionaliseren als islamitisch psycholoog en orthopedagoog.

Hamza is naast trotse vader van Munirah en Al-Khattab, een onmisbare pilaar binnen IPeP. Als boekenwurm en eeuwige student verdiept hij zich al jaren in de islamitische wetenschappen.

Hij is gespecialiseerd in religiewetenschappen en geestelijke verzorging en staat binnen allerlei adviesraden klaar om de moslimgemeenschap te dienen.

Als Munirah en Al-Khattab het enigszins toelaten, is ook hij bezig om zich verder te verdiepen in zijn vakgebieden in zowel Marokko als Nederland.

De wekelijkse uitjes van het gezin monden meestal uit in levendige filosofische gesprekken, die binnen IPeP weer mooie ontwikkelingen opleveren.

^

Bij IPeP geloven wij dat een betere ummah begint bij jezelf. Door te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, word jij een betere zoon of dochter, een betere partner, een betere ouder en bovenal een betere moslim.

Veel van wat ons niet lukt in het leven, heeft te maken met blokkades die wij zelf opwerpen, bewust of onbewust. Natuurlijk heeft al onze bagage een geschiedenis, maar alleen wij zelf zijn vandaag de dag en in het hier en nu, in staat om er wat aan te veranderen. Omdat wij bij IPeP geloven in een oplossingsgerichte benadering vs een probleemgerichte, creëren wij mogelijkheden voor de bewuste moslim(a) om aan persoonlijke groei te werken op zowel mentaal vlak als op het gebied van ouderschap. Niet op een oppervlakkige wijze, maar diepgaand en gebaseerd op zowel onze rijke islamitische traditie alsook de moderne wetenschap.

Wij geloven dat werken aan jezelf een aanbidding is waarmee we dichter tot Allah kunnen komen en dichter tot de mensen om ons heen. En dat dit ertoe leidt dat je de beste versie van jezelf wordt. En wanneer je de beste versie van jezelf bent, kun je excelleren in din én dunya en samen met ons bouwen aan een betere, sterkere en veerkrachtige ummah.

^

Onze missie is het versterken van de moslimgemeenschap door online en offline psychoeducatie en opvoedondersteuning te bieden op een laagdrempelige manier. Alle producten en diensten van IPeP zijn gebaseerd op ons rijke erfgoed aan islamitische wetenschappen en aangevuld met inzichten uit de moderne wetenschap. 

Naast het doorontwikkelen van IPeP Academy, werken Latifa en Hamza ook veel samen met scholen, zorginstellingen en universiteiten. Op die manier hopen ze zoveel mogelijk ouders, leerlingen, professionals en onderzoekers te bereiken en de moslimgemeenschap te dienen op alle niveaus.