Persoonlijke groei vanuit islamitisch perspectief


Wat je kunt verwachten..

  • Stappenplan voor het verbeteren van je akhlaq (innerlijk waardensysteem)
  • Inzichten uit de islamitische traditie en moderne wetenschap
  • Beter omgaan met je emoties (emotieregulatie) vanuit islamitisch-psychologisch perspectief
  • Verdieping in het vakgebied zielszuivering (‘ilm tazkiyat an-nafs)
  • Richtlijnen hoe je de Qur’an gebruikt om je gedrag te transformeren
  • Direct toepasbare tips voor persoonlijke groei en ontwikkeling
  • Praktische handvatten over hoe je gedragsverandering vasthoudt

Thema’s

Persoonlijke groei
Leer wat de componenten zijn van échte persoonlijke groei, namelijk spirituele ontwikkeling. Hoe verhoudt deze groei zich tot akhlaq, ons innerlijk waardensysteem als moslims?

Qur’anische waarden verinnerlijken
Jouw leven als moslim draait om je reis door de Qur’an. Maar hoe haal je de schatten uit de Qur’an? Hoe verinnerlijk je deugden als dankbaarheid en Godsvrees? Het doel: Een spiritueel hart creëren.

Blijvende gedragsverandering
Op basis van inzichten uit de moderne psychologie en de leer van zielszuivering (‘ilm tazkiyat an-nafs), ontdek je hoe je kunt werken aan je gedrag op duurzame wijze.

Emotieregulatie stabiliseren
Wie we zijn, hangt voor een groot deel af van hoe we denken en voelen. Leer middels islamitische psychologie om je emoties beter te reguleren en een stabieler karakter te ontwikkelen.Docenten

drs. Hamza Akkar
Theoloog, geestelijk verzorger en eerstegraads docent

drs. Latifa Tawfik
Psycholoog & Orthopedagoog


Veelgestelde vragen

Wanneer vindt deze cursus plaats?
Deze cursus is vooropgenomen en kun je op ieder moment bekijken dat jou uitkomt.

Hoe lang krijg ik toegang tot de cursus?
Je kunt de cursus 2 maanden lang terugkijken! Zo heb je de tijd om de cursus zelf in te plannen en op je eigen tempo te volgen.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit verschillende modules, die je telkens kunt afronden om je progressie bij te houden. In totaal zijn alle modules 3,5 uur bij elkaar.

Mag ik de cursus met anderen bekijken?
Er rust copyright op de cursus en deze is alleen bedoeld voor de koper. Uw account is persoonlijk en mag niet met anderen gedeeld worden. Het is vergelijkbaar met een treinkaartje; eenieder koopt een eigen kaartje. Wij geven geen toestemming voor meekijken, verveelvoudigen, delen, kopiëren of verspreiden van de cursus. Indien je de cursus met anderen wil bekijken, dienen zij de cursus zelf aangeschaft te hebben. Wel mag u ons altijd mailen in geval van een huishouden dat bestaat uit 3 of meer geïnteresseerden. Wij kunnen dan een extra gezinskorting aanbieden in sha Allah.


Contact

Voor vragen kunt u ons mailen op info@ipep.nl


+79 ingeschreven

Warning: Illegal string offset 'percentage' in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 107

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 107

Warning: Illegal string offset 'percentage' in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 109

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 109
Niet aangemeld
€̶ ̶6̶7̶,̶0̶0̶ € 49,50

Training Bevat

  • 14 Hoofdstukken
Videoformaat wordt niet ondersteund, gebruik Youtube video of MP4-formaat.

Beoordelingen en recensies

5.0
Gemiddelde beoordeling
4 Beoordelingen
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Hoe beoordeel jij de cursus? We horen het graag!
Ewan Smet
Posted 3 jaren ago
Leer jezelf kennen, positioneren en relativeren.

Zeer leerzame cursus waar je een echt stappenplan meekrijgt. Verder leer je om jezelf te positioneren en te relativeren m.b.t jouw positie, jouw ego, jouw akhlaq en jouw band met Allah (swt).

Hajar Akhnikh
Posted 3 jaren ago
Een must voor eenieder

Wat mij betreft dient eenieder die zichzelf wil ontwikkelen als opvoeder deze cursus eerst te bekijken. Ik ben meteen begonnen met het ontleden van mijn slechte eigenschappen/gewoontes middels de stappenplannen die in de cursus voorbij komen. Ondanks vele pogingen om tot persoonlijke groei gekomen ben ik nu pas na deze cursus echt tot de kern gekomen van mijn gewoontes subhaAllah.

Hanane Al khatari
Posted 3 jaren ago
Persoonlijke groei

Ik vond dit een waardevolle bijdrage aan mijn eigen zoektocht naar groei zowel als moslim als moeder/echtgenoot en individu. Volgen van de cursus was helpend door de HOE vraag zodat het ook in de praktijk gelijk toegepast kan worden met heldere voorbeelden naast de theoretische uitleg. Ook bewustwording doordat het ‘normale’ van de maatschappij niet altijd passend islamitisch gewenst gedrag is.

Aleta
Posted 3 jaren ago
Persoonlijke groei

Al Hamdoelillah voor deze cursus. Heel duidelijk en begeleidend uitgelegd hoe je verandering, verbetering kan bewerkstelligen vanuit een islamitische invalshoek. Ik vond het mooi om te horen dat het behalen van een doel niet belangrijker is dan de inspanning die wij leveren om het doel te behalen. Dat de inspanning die wij ervoor leveren beloond zal worden ook al wordt het doel niet gehaald.

Meer recensies laden
Hoe beoordeel jij de cursus? We horen het graag!