Een andere kijk op “Depressie”

Tijdens de korte en donkere winterdagen en zeker sinds corona, is depressie extra actueel. Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een “depressieve episode”, een winterdip of een langdurigere depressie. Na een tegenslag, een verlies of soms zelfs zonder duidelijk startpunt.

Gelukkig is het steeds minder taboe en durven zowel mannen als vrouwen sneller om hulp te vragen. Echter, klopt het label “depressie” wel? Is er ook een andere, positievere manier waarop we naar dit fenomeen kunnen kijken? Wat weten vanuit de Islam over depressie?

Deze cursus is bedoeld om de manier waarop we naar depressie kijken te vernieuwen en vooral te “ontlabelen”.

De centrale vraag: Hoe kunnen we de manier waarop we naar depressie kijken, aanpassen vanuit een islamitisch-psychologisch kader en welke tools bieden de islamitische psychologie tezamen met de moderne psychologie ons om er beter mee om te gaan?

Zoals jullie van ons gewend zijn, combineren we in deze cursus de inzichten vanuit onze rijke islamitische traditie met praktische bevindingen vanuit de moderne wetenschap.


Wat kun je verwachten?

  • Een andere kijk op depressie, vanuit zowel psychologisch als islamitisch perspectief
  • Diepgaande en gefundeerde uitleg over het verband tussen depressie en iman
  • Risicofactoren, oorzaken, effecten en reguliere behandelingen van depressie
  • Een uniek en inzichtelijk theoretisch model over verdriet en depressie dat binnen IPeP ontwikkeld is, gebaseerd op Qur’anische inzichten en het werk van moslimpsychologen door de eeuwen heen
  • Praktische tools om met depressieve gevoelens om te gaan vanuit een islamitisch-psychologisch referentiekader en de moderne wetenschap
  • Tips van een moedige ervaringsdeskundige die haar verhaal doet en uitlegt hoe ze uit haar depressie is gekomen

Docenten

drs. Hamza Akkar
Theoloog, geestelijk verzorger en eerstegraads docent

drs. Sara Akkar-Groenendijk
Kinder- en Jeugdpsycholoog


Wat eerdere deelnemers zeggen


Veelgestelde vragen

Wanneer vindt deze cursus plaats?
Deze cursus is vooropgenomen en kun je op ieder moment bekijken dat jou uitkomt.

Hoe lang krijg ik toegang tot de cursus?
Je kunt de cursus 2 maanden lang terug kijken! Zo heb je alle tijd om de cursus zelf in te plannen en op je eigen tempo te volgen.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit enkele tientallen modules, die je telkens kunt afronden om je progressie bij te houden. In totaal zijn alle modules ongeveer 3 uur bij elkaar.

Mag ik de cursus met anderen bekijken?
Er rust copyright op de cursus en deze is alleen bedoeld voor de koper. Uw account is persoonlijk en mag niet met anderen gedeeld worden. Het is vergelijkbaar met een treinkaartje; eenieder koopt een eigen kaartje. Wij geven geen toestemming voor meekijken, verveelvoudigen, delen, kopiëren of verspreiden van de cursus. Indien je de cursus met anderen wil bekijken, dienen zij de cursus zelf aangeschaft te hebben. Wel mag u ons altijd mailen in geval van een huishouden dat bestaat uit 3 of meer geïnteresseerden. Wij kunnen dan een extra gezinskorting aanbieden in sha Allah.


Contact

Voor vragen kunt u ons mailen op info@ipep.nl


+159 ingeschreven

Warning: Illegal string offset 'percentage' in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 107

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 107

Warning: Illegal string offset 'percentage' in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 109

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 109
Niet aangemeld
€̶ ̶6̶7̶,̶0̶0̶ € 49,50

Training Bevat

  • 38 Hoofdstukken
Videoformaat wordt niet ondersteund, gebruik Youtube video of MP4-formaat.

Beoordelingen en recensies

5.0
Gemiddelde beoordeling
4 Beoordelingen
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Hoe beoordeel jij de cursus? We horen het graag!
Ewan Smet
Posted 1 jaar ago
Meest theoretische cursus (naar mijn mening)

In de cursus wordt de koppeling vaak gelegd met ahadith over de profeten. Verder met het iman, gods-, mens- en zelfbeeld soms vergelijkend met niet-moslims. Verder zijn er concrete tips. De cursus zorgt voor een stevige dosis theoretische kennis en laat je reflecteren over jouw toestand in de Dunja en laat je inzien om bepaalde concepten en fenomenen te relativeren zonder het te bagatelliseren.

Warda Boudkhan
Posted 3 jaren ago
Zeer verrijkend.

Het was een heel verrijkende webseminar Allahouma barek. Je krijgt een ander beeld op het begrip depressie en wat er daar bij hoort. Voor mij was dit persoonlijk een eye opener subhanaAllah. Het was niet alleen theoretisch, maar er waren ook praktische tips/ adviezen. Baraka Allahoufiekoum hiervoor! Moge Allah swt jullie bijstaan in datgene dat jullie verder ondernemen.

Soumaya Nqira
Posted 3 jaren ago
Soumaya

Heel duidelijk verwoord met een andere kijk naar depressie. Ik voelde me telkens begrepen en herkende mijzelf in de casussen. Vooral wanneer het ging over de stigma die rondom depressie hangt. Het er niet over mogen hebben. Ook vind ik het belangrijk dat er vanuit islamitische optiek gekeken wordt naar depressie en oplossingen. Ik kijk ernaar uit de cursus volledig te voltooien.

Youssra Lfakih Lanjri
Posted 3 jaren ago
Youssra

Ik kom altijd tot rust na het bekijken van jullie seminars. Ook geven deze seminars mij altijd nieuwe inzichten. Ik heb de cursus 'een andere kijk op depressie' pas aangeschaft en heb alvast 2 modules bekeken. Ik kan niet wachten om verder te gaan met de modules.

Meer recensies laden
Hoe beoordeel jij de cursus? We horen het graag!