Hoe stuur ik het gedrag van mijn kind aan?

Als ouders willen we uiteindelijk allemaal hetzelfde: een gedegen islamitische opvoeding geven, een goede relatie met ons kind en een goede toekomst voor ons kind in dunya en akhirah.

Het zou ook fijn zijn als ze gewoon goed luisteren, positief in het leven staan, weerbaar zijn en uiteindelijk trotse moslims worden met een sterke, onwrikbare identiteit.

Maar hoe bereik je dat eigenlijk? Hoe stuur je het gedrag van je kind aan binnen een positieve, islamitische opvoeding? Daar gaat deze cursus over.


Wat kun je verwachten?

  • hoe je de relatie met je kind kunt verbeteren
  • hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert
  • hoe je je kind stimuleert en motiveert
  • hoe je effectief communiceert met je kind
  • hoe je het beste kunt belonen & straffen (o.a. de ‘pedagogische tik’ vanuit pedagogisch en islamitisch perspectief)

Zeker sinds corona is het de vraag: Zijn wij als ouders ongeduldiger geworden of onze kinderen vervelender? De motivatie van onze kinderen lijkt minder, ze luisteren misschien minder goed en de communicatie tussen ouders en kinderen wankelt. We hebben soms moeite om de relatie positief en vertrouwd te houden en we weten dat we iets met belonen en straffen moeten, maar wat werkt nou precies?

Alles wat je leert tijdens deze cursus, is gebaseerd op principes uit de islamitische pedagogiek en de moderne wetenschap. Broer en zus Hamza en Sara vatten de beste inzichten voor je samen en banen een weg voor je door het oerwoud aan pedagogische theorieën en adviezen.


Docenten

drs. Hamza Akkar
Theoloog, geestelijk verzorger en eerstegraads docent

drs. Sara Akkar-Groenendijk
Kinder- en Jeugdpsycholoog


Wat eerdere deelnemers zeggenVeelgestelde vragen

Wanneer vindt deze cursus plaats?
Deze cursus is vooropgenomen en kun je op ieder moment bekijken dat jou uitkomt.

Hoe lang krijg ik toegang tot de cursus?
Je kunt de cursus 2 maanden lang terug kijken! Zo heb je alle tijd om de cursus zelf in te plannen en op je eigen tempo te volgen.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit enkele tientallen modules, die je telkens kunt afronden om je progressie bij te houden. In totaal zijn alle modules meer dan 3 uur bij elkaar.

Mag ik de cursus met anderen bekijken?
Er rust copyright op de cursus en deze is alleen bedoeld voor de koper. Uw account is persoonlijk en mag niet met anderen gedeeld worden. Het is vergelijkbaar met een treinkaartje; eenieder koopt een eigen kaartje. Wij geven geen toestemming voor meekijken, verveelvoudigen, delen, kopiëren of verspreiden van de cursus. Indien je de cursus met anderen wil bekijken, dienen zij de cursus zelf aangeschaft te hebben. Wel mag u ons altijd mailen in geval van een huishouden dat bestaat uit 3 of meer geïnteresseerden. Wij kunnen dan een extra gezinskorting aanbieden in sha Allah.


Contact

Voor vragen kunt u ons mailen op info@ipep.nl


+151 ingeschreven

Warning: Illegal string offset 'percentage' in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 107

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 107

Warning: Illegal string offset 'percentage' in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 109

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/u92581p87611/domains/ipep.nl/public_html/wp-content/themes/buddyboss-theme/learndash/ld30/template-single-course-sidebar.php on line 109
Niet aangemeld
€̶ ̶6̶7̶,̶0̶0̶ € 49,50

Training Bevat

  • 34 Hoofdstukken

Beoordelingen en recensies

5.0
Gemiddelde beoordeling
5 Beoordelingen
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0
Hoe beoordeel jij de cursus? We horen het graag!
Aycha Ismail
Posted 3 jaren ago
Aanwinst voor de gemeenschap!

Elke (toekomstige) ouder zou er zijn voordeel uit kunnen halen. De Islamitische normen en waarden hebben de voorhand en gelukkig niet etniciteit, Alhamdulilah, 'dat is "hun" probleem'. Het zou nog mooier zijn als er in het vervolg meer Islamitische etiquette wordt uitlegd voor degene die er (nog) niet bekend mee zijn. Bv. Waarom rechts beginnen? Meer waarde? Consequenties? Allahumma Barik lakum.

Ewan Smet
Posted 3 jaren ago
Nadruk ligt op de islamitische manier van belonen en corrigeren

Alhamdoulillah, de cursus was leerrijk. Je verwerft inzichten over de invloed die jij uitoefent op het kind en hoe belangrijk de jonge levensjaren zijn van het kind voor diens positieve, gezonde ontwikkeling.Je leert meer over de Profeet(saw), hoe hij omging met kinderen.Je krijgt concrete informatie en tips mee hoe je kan omgaan met kinderen en je krijgt antwoorden op specifieke situaties(Q&A).

Aïmane Boutkabout
Posted 3 jaren ago
Een echte aanrader!

Ik heb genoten van de cursus! Alles werd uitvoerig en duidelijk besproken en er werd telkens super mooi aangegeven, aan de hand van ahadieth, hoe de profeet vrede zij met hem gehandeld heeft in een dergelijke situatie. Deze cursus biedt inspirerende inzichten wat betreft het aansturen van het gedrag, een echte aanrader dus voor een ieder die zijn blik wat betreft opvoeding wil verbreden.

Hajar Akhnikh
Posted 3 jaren ago
Profijtvolle kennis

Deze cursus heeft voor mij heel veel vraagtekens weggenomen. Ondanks de kennis die ik opdoe vanuit mijn opleiding over opvoeding etc heb ik zoveel nieuwe informatie tot me op mogen nemen. Er komt veel overeen maar het islamitische perspectief vult heel wat gaten. Elhamdulillaah voor deze zegening, en ik kan niet wachten om de andere cursussen te bemachtigen. Dit voelt voor mij echt als rijkdom.

Aleta
Posted 3 jaren ago
Deze cursus is een must voor ouders.

In deze cursus wordt heel duidelijk en simpel uitgelegd, met mooie voorbeelden uit de ahadith, hoe je als ouders jouw kind In Sha Allah kan opvoeden. Opvoeden begint vroeg maar wanneer kinderen eigenaarschap kunnen dragen voor hun gedrag is niet op zo een jonge leeftijd als veel ouders denken. De cursus is een ideaal cadeau voor nieuwe ouders en ouders to be.

Meer recensies laden
Hoe beoordeel jij de cursus? We horen het graag!